Yannick

Ik ben Yannick Mengelers, 15 jaar en zit op het Bernardinuscollege.
Mijn hobby’s zijn gitaar spelen, snowboarden en tekenen.

Hoe ben ik met deze stage in aanraking gekomen?

Met school gingen we naar een stage markt. Je kon er rondlopen en overal stonden verschillende stageplekken, uiteindelijk kwam ik terecht bij het kraampje van stichting MDKL. Er stond een man, Erik, en hij begon heel enthousiast van alles te vertellen wat de stichting inhoud en wat je kan doen tijdens de stage. Op dat moment leek het me een leuke stage.

Ik hoefde er niet lang over mijn stageplek na te denken dus had ik een mailtje gestuurd of er nog een plekje vrij was. Later kreeg ik een mailtje terug dat ik naar een kennismaking avond kon komen om de plek een beetje te leren kennen en voor eventuele vragen. Tijdens die kennismaking avond kregen we een rondleiding door het gebouw, waar alle plaatsen liggen en wat ze inhouden, na de rondleiding mochten we nog vragen stellen.

De stage

Mijn eerste keer op de stage was op een woensdagavond. Toen deed ik mee met de band, gitaar spelen. In het begin was het even wennen, omdat ik nieuwe mensen leerde kennen en de musziek en manier van spelen was heel anders dan ik normaal doe, ik speel normaal metal en dat is heel wat anders als wat ik nu speelde. Ik wende al snel en het was heel leuk om met een band mee te spelen. Ik speelde nog vaker mee en het was altijd gezellig.

Naast de band ging ik ook op andere dagen naar de stage met een vriend.
Daar deed ik andere dingen, zoals stofzuigen, afwassen en poetsen.

Wat heeft de stage voor mij persoonlijk gebracht?

Ik ben op sociaal gebied gegroeid, dat wil zeggen, ik kan makkelijker met, voor mij, vreemde mensen communiceren.

Over het algemeen heb ik de stage als prettig ervaren en ik ben blij dat ik voor het MDKL heb gekozen.