Wie zijn wij?

Even voorstellen :
De band is ontstaan nadat er een voorgaand muziekproject op de Locatie MDKL in Nuth was gestopt en er toch nog altijd het gevoel van verbondenheid door muziek maken bleef. Hierop zijn we met enkele betrokkenen eens voorzichtig begonnen met het uitzoeken van enkele nummers wat weer geresulteerd heeft in ons huidige repertoire. We hebben ondertussen een 20-tal nummers die wij uitvoeren tijdens evenementen op en ondersteund bij Nuldelijn  activiteiten.

Onze band naam is ontstaan omdat we van mening zijn dat in de Stichting MDKL Nederland dit een veelgehoorde uitspraak is en  “Gewoon Omdat Het Kan” .

Onze muziek varieert van muziek uit de Jaren 60 tot hedendaags. Voor elke bezoeker wat wils, van Ricky Nelson naar The Doors en van The Rolling-Stones tot Amy Mc Donald , Nederlandstalig en zelfs enkele Duitstalige nummers.
Al deze nummers spelen wij op onze eigen manier en met uiteraard veel plezier waardoor het kan zijn dat we tussen of tijdens het spelen in een spontane lachbui kunnen uitbarsten en ook geldt hier weer :  “Gewoon Omdat Het Kan”  !!!!

Eric : (zang/percussie)  Muziek ?  “Gewoon Omdat Het Kan” !! , maar  bovenal leuk om met de overige bandleden de mogelijkheden van muziek  te verkennen, te repeteren en ten gehore te brengen.  Als groentje op muzikaal gebied geniet ik telkens weer van het teamwork en sta steeds weer versteld van de veelzijdigheid ons repertoire.

Lizzy : (zang/percussie)  “We Can Not Direct The Wind, But We Can Adjust The Sails”.  Met veel plezier breng ik samen met de huisband een scala van nummers ten gehore. Komende uit een andere setting is dit bij uitstek de meest gezellige en muzikale happening uit mijn muzikale carrière.

Pascal : (gitaar/bas/toetsen)  Hoi , ik ben Pascal , in het dagelijkse leven ben ik software ontwikkelaar en in mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger bij het MDKL. Al mijn hele leven maak ik muziek , meestal alleen maar sinds een krap jaar speel ik in de MDKL-Huis band. Ons bescheiden bandje dankt het succes aan de goede onderlinge band tussen de muzikanten. Niet alleen muzikaal maar ook sociaal luisteren wij naar elkaar. Bij de wekelijkse repetitie hebben wij altijd veel plezier. Geloof je het niet ? Kom dan eens kijken op onze maandelijkse Open repetitie !!

Arno : (gitaar/bas/zang)  “Muziek is een Passie”.  Als DjoO ( Der jong oet Oesjbik ) speel ik vooral alleen en soms met andere muzikanten nummers uit mijn repertoire . Bob Dylan & Neil Young , maar ook vele andere Grootheden passeren dan de revue.  Streektaal ( dialect ) , Iers , Engelstalige en zelfs Duitstalige nummers worden met veel plezier  ten gehore gebracht. Genieten van muziek , zeker weten , elke repetitie met “Gewoon Omdat Het Kan” bij MDKL is weer een verrassing en daar geniet ik met volle teugen van !!