Verslag van de MFO reunie

De Najaarsreünie 2013 die gisteren (31.08) werd gehouden bij het MDKL in Nuth was een groot succes.

Dankzij de belofte van Marc van Voorthuisen (die overigens al aan het begin van zijn uitzending werd gedaan!) zijn verhaal te komen vertellen waren er mensen uit het hele land aanwezig. Ubbo en Ellen zelfs helemaal uit Friesland!

Men was vanaf tien uur welkom en de eerste mensen druppelden al vóór die tijd binnen. Koffie, thee en cake stonden klaar en dit werd zeer gewaardeerd door degenen die urenlang hadden gereden. Ook trouwens door degenen die in de buurt woonden, zoals ikzelf.

Rond 12 uur waren de meeste mensen binnen en zag men overal groepjes. Foto´s bekijkend en geanimeerde gesprekken voerend. Middelpunt van de belangstelling was vanzelfsprekend Marc van Voorthuisen die door iedereen van harte welkom terug werd gewenst.

Ook het MDKL kreeg ruim de aandacht. De vrijwilligers hadden het erg druk met vragen beantwoorden en rondleidingen geven door de verschillende ruimtes die het MDKL herbergt. Iedereen keek de ogen uit. Er is dan ook genoeg te zien. En dat is precies de bedoeling van de collectie. Herkenning oproepen en van daaruit een emotie of een verhaal losmaken.

Tegen half een werden er schalen met belegde broodjes rondgedeeld en werden de voorbereidingen getroffen voor Marc´s spreekbeurt die om half twee begon. Ik ga hierover niet in details treden maar in één woord: indrukwekkend. Wederom werd duidelijk dat de huidige Nederlandse deelname aan de MFO absoluut niet te vergelijken is met die van 1982/1995. Iets wat Marc al die maanden probeerde duidelijk te maken. Van een vakantie-of badslippermissie is beslist geen sprake meer.

Terwijl wij geboeid luisterden naar Marc´s presentatie werd door de vrijwilligers van het MDKL de voorbereidingen getroffen voor de barbecue. Houtskool werd aangestoken en de werkplaats werd ingericht als lopend buffet.

 

Na de presentatie was het cadeautjestijd. Aldwin Monker mocht een originele blauwe lichtbak in ontvangst nemen t.b.v. de MFO-Blazer. René Goorden, namens de Voertuigcommissie, schonk een wachthuisje met daarin een fles Captain Morgan als waardering voor de inzet en moeite die Marc deed.

Ikzelf mocht Marc een Tevredenheidsbetuiging namens de NL MFO-Sinai FB groep overhandigen die ondertekend is geworden door héél veel mensen op de verschillende activiteiten. Daarbij kreeg Marc een legergroen kistje, voorzien van naam, rang en registratienummer met daarin een whiskyglas met zijn naam en MFO-logo.

Dit glas heb ik zelf gemaakt en kan bij mij besteld worden (€ 7.50) Ook is er een longdrinkglas met Veteranenlogo verkrijgbaar. Glazen met andere motieven zijn in ontwikkeling. Hiervan worden jullie t.z.t op de hoogte gehouden.

Inmiddels werden de vrijwilligers van het MDKL knap zenuwachtig want het programma liep flink uit en de houtskool was er meer dan klaar voor. Iedereen ging dan ook vlug naar buiten, schepte zijn of haar bordje vol en al gauw zat men lekker te eten. De zon was gaan schijnen dus we konden ook nog eens buiten zitten.

Helaas komt aan alle leuke dingen een eind en nadat men volgegeten was moesten de eerste mensen helaas al weer vertrekken. Begrijpelijk, gezien de reistijden. Gelukkig konden anderen nog wat blijven hangen maar rond acht uur was het toch echt afgelopen.

De Najaarsreünie 2013 was een groot succes en ik wil iedereen bedanken die erbij betrokken was. Op de eerste plaats Marc van Voorthuisen met zijn indringend verhaal, op de tweede plaats het team van het MDKL voor het tot in de puntjes verzorgen van deze dag en op de laatste plaats iedereen die gekomen is want zonder jullie is er geen reünie!

Zet de laatste zaterdag van augustus volgend jaar maar alvast op jullie kalender want dan wordt de Najaarsreünie weer gehouden. Hopelijk is iedereen dan weer van de partij!

Martin Wouters