Uitnodiging nuldelijn

randommie

Regionale bijeenkomst Heerlen

Het Veteranen Platform organiseert in samenwerking met Stichting de Basis in 2015 vier regionale bijeenkomsten. Op vrijdag 17 april is dat bij Sevagram, Henri Dunantstraat 3, 6419 PB Heerlen.

 

Voor wie?

  • Door de Basis gecertificeerde nuldelijnshelpers.
  • Nuldelijnshelpers die voor een training van de Basis staan ingeschreven.
  • Hulpverleners van het LZV en anderen zijn welkom vanaf 15.00 uur.

Beschrijving

Het draait om kennis, vaardigheden en ontmoeten. Je kunt reflecteren op de praktijk met intervisie en je casuïstiek bespreken, maar daarnaast kennismaken met andere veteranenhelpers. Deelname aan deze bijeenkomst telt daarom mee voor de verplichte jaarlijkse onderhoudstraining vanwege je certificaat van bekwaamheid van de Basis.

 

Deelname organisaties vanuit het LZV

De bijeenkomsten zijn tevens opgezet om LZV-instellingen binnen de vier regio’s bekend te maken met het nuldelijns werk. De professionele hulpverleners van het LZV ontvangen voorlichting en gaan met jullie in gesprek voor wederzijdse kennismaking. Dit vanaf de pauze om 15.00 uur. Hulpverleners van het LZV kunnen zich inschrijven met het formulier voor genodigden op  www.de-basis.nl/nuldelijn.

 

Deelname hulpverleners, persoonlijke contacten

Neem je als veteranenhelper deel aan deze bijeenkomsten, dan kun je jou bekende hulpverleners ook persoonlijk uitnodigen. Ook weer vanaf de pauze om 15.00 uur. Deze hulpverleners dienen zich in te schrijven met het formulier voor genodigden op  www.de-basis.nl/nuldelijn.

 

Volledig programma

12.30 uur: ontvangst en lunch.

13.00 uur: kennismaking veteranenhelpers onderling en oefening in het bespreken van casuïstiek in groepen. 15.00 uur: pauze en ontvangst hulpverleners van LZV.

15.15 uur: serie korte presentaties over veteranen, de nuldelijn en veteranenhelpers zelf, plus breed gesprek met genodigden.

16.45 uur: informele ontmoeting en borrel.

17.30 uur: afsluiting.

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de bijeenkomst in je eigen regio. Dit kun je doen voor 3 april op de website van Stichting de Basis, met de link  www.de-basis.nl/nuldelijn.

 

Fons voor vrede, veiligheid en democratieDit project wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij.