Stefano

Mijn tijd bij MDKL

MDKL(maatschappelijke dienstverlening & kameraadschap legereenheden) is een organisatie die klaar staat voor dienstplichtigen/veteranen etc. Hier kunnen mensen hun verhaal kwijt, praten over hun problemen of gewoon gezellig een kopje koffie komen drinken.

Ik ben bij MDKL beland door een maatschappelijke stage markt waar we van school naar toe moesten. Eerst dacht ik: dit word saai als ik maar een stage vind en mijn uren maak, En zo ging het ook op de maatschappelijke stage markt tot ik een interessant kraampje tegen kwam(MDKL). Ik vroeg meteen waar het over ging want het leek me wel interessant en leuk want ik wil zelf later ook bij defensie werken. Na een goed gesprek met Eric wist ik dat dit de stage was die ik moest hebben dus toen ik thuis kwam stuurde ik meteen een mail, ging vervolgens naar de info avond en voor ik het wist belde ik op om te vragen of ik morgen stage kon komen lopen.

Mijn eerste dag was niet al te lang maar toch wel spannend met al die dingetjes om je een waar je ogen haast van uitvallen dit was ook de eerste keer dat ik koffie heb gemaakt. Het is geweldig om naar verhalen te luisteren en je hoeft je niet te houden aan een vast rooster je mag doen waar je zelf goed in bent en waar je op dat moment zin in hebt. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen sleutelen, in het winkeltje werken, bordspellen, praten noem maar op. Het mooie is elke keer als je komt zie je wel wat anders en als je uren erop zitten kun je gewoon nog komen en dat ga ik zeker doen!

 

Stefano Farris