Inloop voorziening

Hoofdlocatie stichting MDKL-Nederland te Nuth, Limburg.

Een huiskamer vol herkenning.
De voorziening is een inloop- en ontmoetingscentrum en heeft als hoofdtaak het aanbieden van een ontmoetingsplek waarin iedereen zich direct herkent en thuis voelt. Betrokkenheid en oprechtheid zijn de twee belangrijkste pijlers voor het creëren van deze veilige omgeving. Bovengenoemde elementen maken het mogelijk dat veteranen en hun partners onder het genot van een kopje koffie met elkaar van gedachten kunnen wisselen, ervaringen kunnen delen en een stuk ontspanning kunnen ervaren. Gekozen is voor een inrichting die naast huiselijkheid en gezelligheid een ambiance uitstraalt die sterk doet denken aan de diensttijd.

De attributen in deze ruimte zorgen ervoor dat je de diensttijd weer even ziet, ruikt, voelt en proeft in de algemene zin. Het doet bijvoorbeeld sterk denken aan de eerste veldoefening of geeft een nostalgisch beeld van vroeger. De aanwezigheid van deze attributen genereert voldoende gespreksstof om met elkaar in een ongedwongen sfeer herinneringen op te halen en te delen.

Het inloop-en ontmoetingscentrum Nuth is dagelijks open van 09.30 uur tot 17.00 uur en toegankelijk voor iedereen. Tijdens de openingstijden wordt u vriendelijk ontvangen door een geschoolde vrijwilliger, welke op zijn beurt de functie van gastheer of gastvrouw vervult. Hij of zij zal u met raad en daad bijstaan.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om buiten de inlooptijden gebruik te maken van de faciliteiten van de stichting.

Tijdens de openingstijden wordt in alle inloopvoorzieningen van de stichting geen alcohol geschonken. Voor koffie, thee, fris en sap wordt een kleine vergoeding gevraagd.

 

Kenmerken van het ontmoetingscentrum:
- Laagdrempelig
- Individuele aandacht
- Contact met gelijkgestemden
– Herkenning/erkenning
- Advies/informatie
- Mogelijkheid tot dienstverlening
- Wordt gerund door vrijwilligers
- Gezelligheid en kameraadschap