Spellenavond veteranen.

Zomaar…omdat het kan
Een zaterdagmiddag 17.00 uur op het MDKL te Nuth. Een aantal mannen zijn bij elkaar gekomen. De grote tafel wordt ontruimd, er is vermeert  activiteit in de keuken, op een hoekje van de grote tafel wordt het servies en bestek klaargelegd. Het speelbord wordt ontvouwen, spelstukken worden opgesteld, de spelbeschrijving wordt geraadpleegd, er is onderling overleg.
Het is in september dat een van de trouwe bezoekers van het ontmoetingscentrum het idee vat met een aantal mannen het spel Axis & Allies, een variant van Risk, te spelen.  Al snel  zijn er een aantal enthousiaste gegadigden. Datum eind november, locatie de inloop van het MDKL te Nuth.
In het begin van de avond doen de mannen zich te goed doen aan de diverse kleine gerechten om aansluitend het eetbord te verwisselen voor het speelbord.  De stellingen worden betrokken, er wordt volgens speelplan gestart en gespeeld. De daarop volgende uren wordt er een verbeten strijdt gevoerd tussen de geallieerde troepen en de troepen van de As mogendheden. Termen als tactiek, hogere krijgsschool, “…uit pure hufterigheid”,  worden met regelmaat gehoord.
Geheel in het spelplezier opgaand verliezen we de tijd uit het oog, totdat een van ons opmerkt dat het wel zo langzaam aan tijd wordt om op te ruimen en huiswaarts te keren, het is dan bijna 02.00 uur.
Er afgesproken om op korte termijn weer bij elkaar te komen op het MDKL, zomaar…omdat het kan!

foto